Skip to main content

The Urban Tree Academy

Open source

We willen een pionier en kenniscentrum zijn: Een kweekvijver voor nieuwe circulaire technische oplossingen en educatie. We zoeken samenwerkingen met innovatieve bedrijven, start-ups en adviseurs. Onderdeel van ons concept is The Urban Tree Academy, waar je deze dergelijke circulaire opleiding kan volgen.

De milieu impact van vlees consumptie
De hoeveelheid water die echter nodig is voor de productie van vlees is gigantisch. Er is ruim 15.000 liter drinkwater nodig om 1 kilo rundvlees te produceren. Het eten van 1 hamburger staat gelijk aan een half jaar lang douchen. Dus water besparen doe je eerst en vooral door minder vlees te eten.

Lees meer

Vertical farming

Met behulp van vertical farming kan efficiënter en met minder milieubelasting voedsel worden geproduceerd. Vertical farming kenmerken zich door voedselproductie in volledig gecontroleerde, geklimatiseerde, gestapelde teeltomgevingen met een zeer hoge output per vierkante meter.

Speciale lichtrecepten voor geavanceerde LED-verlichting kunnen voor optimalisering van groeiprocessen zorgen. Pesticiden zijn niet nodig in deze gesloten systemen en de voedselveiligheid kan beter gegarandeerd worden. Het gebruik van water kan gedecimeerd worden. Het hele jaar door kan onder constante omstandigheden geproduceerd worden.

Lees meer

Oesterzwamkwekerij

Oesterzwam de nieuwe biefstuk

Oesterzwammen zijn – evenals veel andere eetbare paddenstoelen – uitermate gezond. In oesterzwammen zijn stoffen aangetoond die in proeven een kanker remmende werking laten zien. Ook zijn er stoffen aangetoond die een anti-diabetische werking hebben en het cholesterol verlagen.

Oesterzwam worden omschreven als de vegetarische biefstuk. Na het bakken behoudt de zwam een stevige bite. En door het relatief hoge eiwitgehalte, het zeer lage vetgehalte en het ontbreken van cholesterol, zijn oesterzwammen ideaal voor bewuste eters en voor mensen met een dieet.

Lees meer

Insectenkwekerij

De Schaal van proteïne

Tachtig procent van de wereldbevolking eet ze, bijna geen Nederlander die het weet: De hoogste tijd dus om kennis te maken met de voordelen en mogelijkheden van deze delicatesse. We willen eetbare insecten als voedsel op de Nederlandse markt te brengen en het fenomeen “wat de boer niet kent, eet hij niet” te doorbreken. Insectenproducten bieden de consument uiteenlopende voordelen zoals een nieuwe smaaksensatie, een hoge productveiligheid en de mogelijkheid om bij te dragen aan een verminderde milieubelasting.

Lees meer

Permacultuur

Eetbare duurzame tuinen volgens de principes van de permacultuur. Mooie en slim ontworpen tuinen waarin de perfectie van de natuur wordt nagebootst. De natuurelementen zon, water, wind, reliëf en bodemleven worden optimaal benut en harmonisch gecombineerd met de behoeften van de mens.

Wij streven ernaar om bij elk appartement en groot balkon met eetbare planten te realiseren in een gesloten kringloopsysteem waar zowel mensen, insecten, vogels en planten deel van uitmaken. Als wij met bescheidenheid bijdragen aan het grote geheel is het resultaat: overvloed.

Permacultuur (afgeleid van permanent en agriculture) is een techniek om eetbare tuinen zelfvoorzienend in te richten ten opzichte van water, elektriciteit en voedsel. Daarvoor wordt er gekeken naar natuurlijke ecosystemen om zo op een duurzame en natuurlijke wijze voedsel te produceren.

We willen met de Permacultuur zoveel mogelijk fruit en kruiden zelf kweken in ons dorp en daar in Kennis delen over de grondgedachtes, principes, toepassingen en de technieken binnen de Permacultuur. Daarnaast willen we een zienswijze ontwikkelen die je in staat stelt je leefomgeving en je ideeën op een praktische, duurzame manier vorm te geven.

Lees meer